Tak jsem byl zas na horách! A protože všichni ostatní asi hnijou v práci, tak musím napsat něco já.


Bylo to tam fakt super. Sice bych měl chrápat zimním spánkem, ale už jsem asi ňákej domestikovanej. Cestu jsem sice strávil v baťohu, protože nemám pas a ty kurvy švýcarský by mohly mít ňáký hemzy, ale tak strašný to nebylo. V mým případě by stačilo dělat mrtvýho a vydržet tu chvilku muchlání "to je krásnej medvídek" ze který je mi vždycky na blití. A taky že jo! Se mnou v baťohu cestovala PETláhev od koly plná fernetu, takže mě ani nikdo muchlat nemusel.



Sice na mě byli všichni trochu nasraní, protože fernet zase nevydržel ani do třetího dne, ale naštěstí tam byl úplně neschopnej delegát, takže se zlost přelila jinam. Ale o tom já psát nebudu, protože to šlo mimo mě. Já jsem kde spát měl, s panem Šedým jsme většinu času, kdy oni lyžovali, probendili po krámech, takže pohoda. Ti Francouzi jsou divní. Všechny sejry a salámy jim smrdí jak Meresjevovy ponožky, ale je to sakra dobrý. Ale med bych si tam nekoupil.



Poslední den se ale stala málem tragédie. Šli jsme se se Šedákem rozloučit s Francií – jak jinak než anglickým ginem – a pořádně jsme to rozjeli


Ledove vychlazeny


Já jsem trochu přebral, tak jsem si šel ulevit. Ale ještěže jsme nekoupili Le Rhume jako loni, to bylo hrozný. Letos jsme tam našli ještě něco levnějšího, ale značka Pablina nás odradila


Du blejt


Pan Šedý je sice trochu větší, ale vydrží asi tak stejně, takže mě brzy dohnal.


On taky


Jenže co se nestalo – asi jsme nějak moc vydatně řvali a spadla lavina! No řeknu vám, byli bysme v hajzlu, ale každej medvěd má na tyhle situace cit. To je ta evoluce – v době ledový si medvěd nemohl ani uprdnout aby neměl na zádech dvě tuny sněhu.


Sakra


Nejdůležitější u laviny je bejt v předklonu, což jsme oba byli, protože jinak se kosí velmi špatně. To vám pod hubou zbyde trochu místa, takže si můžete odplivnout. Kam to spadne, tam je dole. Takže hrabte na druhou stranu. Nemyslete si, tam nic nevidíte, tam je bílo jak v prdeli… Víte jak to myslím.


Vyhepali jsme!


Takže to my jsme všechno věděli a ještě jsme se mohli frajersky nechat vyfotit v tý díře odkud jsme vylezli. Víte jak to myslím.


Na pamatku


Zbytek dodají ostatní, co tam byli, já jdu zjistit, jestli se nic nestalo tomu Absinthu. Pujůs Lotrek se loučí.